(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Zavářky do polévky
Potřebné ingredience
***
Postup přípravy
Knedlíčky z droždí : 50 g droždí
1 cibule
1 vejce
1 lžíce krupice
2 lžíce hrubé mouky
150 g strouhanky
250 ml mléka
2 lžíce oleje
sůl a mletý pepř - dle chuti
Cibuli drobně nakrájím a zpěním na oleji do sklovita, pak přidám rozdrobené droždí a nechám ztmavnout. Poté vmíchám krupici, zaliji mlékem a krátce povařím.
Do polovychladlé směsi vmíchám mouku, strouhanku, přidám vejce, sůl a pepř.
Pak tvaruji malé drožďové knedlíčky do polévky, které vařím v polévce asi 3 minuty
*****************************************************************************************************************
Játrové knedlíčky:
100 g hovězích jater
1 houska
1 bílek nebo 1/2 vejce
kousek cibule
stroužek česneku
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhanky
sůl, pepř
majoránka
Housku nakrájíme na tenké plátky a zvlhčíme ji 2 lžícemi vody a po prosáknutí rozmělníme. Odblaníme játra a jemně je uškrabáme na prkénku (nebo umeleme), v misce je promícháme s vymačkanou houskou, utřeným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulí a s ostatními přísadami a uděláme malé játrové knedlíčky. Zavaříme je do vařící polévky a vaříme asi 3 minuty.
***********************************************************************************************************
Nočky z cibulky
100 g jemně nastrouhaných uvařených brambor ve slupce
2 lžíce hrubé mouky
1 žloutek
1 malá cibule
3 lžičky másla
3 lžičky drobně nakrájené pažitky
2 lžičky jemně nastrouhaného sýra
sůl
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova na polovině dávky másla a necháme vychladnout. K nastrouhaným bramborám přidáme hrubou mouku, žloutek, změklé máslo, sýr, sůl, pažitku a osmaženou cibulku. Připravíme husté těsto, ze kterého lžičkami tvarujeme malé nočky a zavařujeme je do vařící osolené vody. Cibulové noky vaříme je asi 4 - 5 minut
1 cibule
1 vejce
1 lžíce krupice
2 lžíce hrubé mouky
150 g strouhanky
250 ml mléka
2 lžíce oleje
sůl a mletý pepř - dle chuti
Cibuli drobně nakrájím a zpěním na oleji do sklovita, pak přidám rozdrobené droždí a nechám ztmavnout. Poté vmíchám krupici, zaliji mlékem a krátce povařím.
Do polovychladlé směsi vmíchám mouku, strouhanku, přidám vejce, sůl a pepř.
Pak tvaruji malé drožďové knedlíčky do polévky, které vařím v polévce asi 3 minuty
*****************************************************************************************************************
Játrové knedlíčky:
100 g hovězích jater
1 houska
1 bílek nebo 1/2 vejce
kousek cibule
stroužek česneku
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhanky
sůl, pepř
majoránka
Housku nakrájíme na tenké plátky a zvlhčíme ji 2 lžícemi vody a po prosáknutí rozmělníme. Odblaníme játra a jemně je uškrabáme na prkénku (nebo umeleme), v misce je promícháme s vymačkanou houskou, utřeným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulí a s ostatními přísadami a uděláme malé játrové knedlíčky. Zavaříme je do vařící polévky a vaříme asi 3 minuty.
***********************************************************************************************************
Nočky z cibulky
100 g jemně nastrouhaných uvařených brambor ve slupce
2 lžíce hrubé mouky
1 žloutek
1 malá cibule
3 lžičky másla
3 lžičky drobně nakrájené pažitky
2 lžičky jemně nastrouhaného sýra
sůl
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova na polovině dávky másla a necháme vychladnout. K nastrouhaným bramborám přidáme hrubou mouku, žloutek, změklé máslo, sýr, sůl, pažitku a osmaženou cibulku. Připravíme husté těsto, ze kterého lžičkami tvarujeme malé nočky a zavařujeme je do vařící osolené vody. Cibulové noky vaříme je asi 4 - 5 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
22. 9. 2009, 16:42